Rezultatele financiare SA ”FEE-Nord” pentru anul 2023

Activând de aproape un deceniu, SA ”FEE-Nord” este un prestator fiabil de energie electrică pentru circa 500 mii consumatori din nordul Republicii Moldova. Activitatea SA ”FEE-Nord” se bazează pe eficiență, transparență și orientare către consumator. Munca asiduă a întreprinderii s-a materializat, în anul 2023, într-un rezultat net pozitiv de 249 mln lei.

Mărimea profitului se datorează formării, în anul 2023, a devierilor tarifare pozitive de 217 mln lei. Devierile tarifare reprezintă diferența dintre cheltuielile prognozate la determinarea prețurilor reglementate și cheltuielile înregistrate efectiv pentru o perioada respectivă. Astfel, ulterior stabilirii tarifului la începutul anului 2023, SA ”FEE-Nord” a reușit să achiziționeze energie electrică la un preț mai redus, micșorând astfel cheltuielile întreprinderii. Acest fapt, la un loc cu variația pozitivă cursului valutar a determinat crearea devierilor tarifare pozitive.

În conformitate cu legislația în vigoare, SA ”FEE-Nord” a solicitat ajustarea tarifului și includerea devierilor tarifare în prețul energiei electrice în sensul diminuării acestuia, valoarea recuperată până la finele lunii aprilie 2024 constituind 76 mln lei. Altfel spus, devierile tarifare pozitive înregistrate de către SA ”FEE-Nord” sunt restituite consumatorilor prin intermediul unui tarif la energie electrică mai mic. Mai multe informații pertinente despre activitatea SA ”FEE-Nord” desfășurată în anul 2023 se regăsesc în Raportul Conducerii SA ”FEE-Nord” pentru anul 2023.

This site is registered on wpml.org as a development site.