Ziua Mondială a Eficienței Energetice

Astăzi, pe data de 5 martie este marcată Ziua Mondială a Eficienței Energetice, prilej de a conștientiza încă o dată cât de valoroasă este energia și cât de important este să practicăm un consum rațional al acesteia. “FEE-Nord” SA  susține eforturile de îmbunătățire a durabilității și rezistenței energetice în cadrul sectorului energetic și încurajează consum rațional al energiei.

Fiecare din noi se poate alătura inițiativei prin câteva acțiuni simple:

  1. Instalați senzori de prezență în spații comune, care să aprindă lumina numai când vă aflați în zona de acțiune. Asigurați-vă un confort sporit și o economie substanțială.
  2. Scoateți din priză încărcătoarele și deconectați aparatele de la sursa de energie, dacă nu le folosiți. Astfel, nu doar reduceți consumul de energie electrică, dar și eliminați riscul unui posibil incendiu.
  3. Optați pentru utilizarea becurilor energo-economice și tehnologiilor LED la iluminarea spațiului locativ.
  4. La achiziția unor noi aparate electrocasnice atrageți atenția la clasa de eficiență energetică și la durata de funcționare. Cele mai multe utilaje electrocasnice sunt marcate prin etichete de eficiență energetică.
  5. Optați pentru utilizarea cât mai des posibilă a luminii solare. Aceasta este principala sursă de vitamina D, cu beneficii multiple pentru organismul uman.

Eficiența energetică ne vizează pe fiecare, iar când alegerea ne aparține, de ce să nu optăm pentru  ce e mai sănătos și avantajos!

This site is registered on wpml.org as a development site.