Simplificarea procedurii de instalare a centralelor fotovoltaice

Stimați consumatori,  S.A. ,,Furnizarea Energiei Electrice Nord”, aduce la cunoștința dumneavoastră că Parlamentul aprobat în lectura a doua, în cadrul ședinței din 29 iulie 2022, inițiativa legislativă care vizează promovarea utilizării surselor regenerabile de energie.

Proiectul de lege prevede simplificarea procedurii de instalare, racordare și punere în exploatare a centralelor fotovoltaice pentru consumatorii casnici, destinate acoperirii consumului propriu de energie electrică.

Prin actul aprobat, se propune excluderea certificatului de urbanism și a autorizației de construire pentru proiectarea centralelor electrice care utilizează surse regenerabile, în cazul caselor locative individuale.

De asemenea, se propune reducerea, de la 30 la 10 zile calendaristice, a termenului de eliberare a avizului de racordare a instalațiilor de producere din surse regenerabile de energie cu capacități mici.

O altă prevedere a proiectului vizează recalcularea surplusului de energie electrică distribuit în rețea, care se va face la data de 31 martie.

This site is registered on wpml.org as a development site.