O nouă conlucrare între ANRE și Secretariatul Comunității Energetice cu privire la modernizarea pieţei energiei electrice

La  9 octombrie 2017, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a găzduit un seminar pe marginea Proiectului de asistență tehnică privind reformarea pieţei energiei electrice din Republica Moldova, finanțat de Comisia Europeană și implementat cu ajutorul Secretariatul Comunității Energetice, în cadrul Programului EU4 Energy.

La eveniment au participat membrii Consiliului de Administrare al ANRE, reprezentanții Secretariatului Comunității Energetice, de asemenea, reprezentanții companiilor de consultanță Nord Pool Consulting AS („NPC”) și BLUBERRIES GmbH („BLUBERRIES”), reprezentanţii operatorilor de sistem din sectorul electroenergetic, dar şi alţi participanţi ai pieţei.

De această dată, discuțiile s-au axat pe primul draft al raportului elaborat de consultanții Secretariatului Comunității Energetice cu privire la structura pieței angro de energie electrică în Republica Moldova, dar și practicile existente în Europa. Un accent deosebit a fost pus pe conceptul de piață și actualitatea lui în țara noastră. Experții au menționat importanța susținerii UE și schimbul de experiență acordat de experții internaționali.

Menționăm că raportul este elaborat în contextul asistenței tehnice, oferite de Secretariatul Comunității Energetice pentru elaborarea unui concept privind noua structură a pieței energiei electrice și, ulterior, a proiectului noii versiuni a Regulilor pieței energiei electrice, în conformitate cu cerințele Legii cu privire la energia electrică, nr. 107/27.05.2016 prin care au fost transpuse cerinţele Directivelor şi Regulamentelor Uniunii Europene din cadrul celui de-al III-a Pachet Energetic.

 Serviciul de presă ANRE

Sursa: http://www.anre.md/ro/content/o-nou%C4%83-conlucrare-%C3%AEntre-anre-%C8%99i-secretariatul-comunit%C4%83%C8%9Bii-energetice-cu-privire-la-0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.