Dialog privind potențialul de implementare a comunităților energetice în Republica Moldova

Specialiștii SA ”FEE-Nord” au participat, în data de 27 mai 2024, la conferința națională ”Dialog privind potențialul de implementare a comunităților energetice în Republica Moldova”.

Organizat la Chișinău de PNUD și USAID, în parteneriat cu Ministerul Energiei, cu asistența financiară a Suediei și Danemarcei, evenimentul a adunat la un loc factori de decizie, actori cheie din sectorul energetic al țării, autorități publice locale și reprezentanți ai societății civile pentru a discuta despre potențialul de implementare a comunităților energetice în Republica Moldova și a veni cu recomandări legislative și propuneri de politici publice în vederea implementării la nivel național al acestui mecanism european de consolidare a securității energetice în Republica Moldova.

SA ”FEE-Nord” încurajează și promovează oportunitățile de implementare a comunităților energetice, contribuind, la producerea și consumul energiei regenerabile, la nivel local și național. Eforturile de diversificare, inclusiv explorarea surselor de energie regenerabilă, îmbunătățirea eficienței energetice și susținerea comunităților energetice sunt esențiale pentru consolidarea securității energetice a Moldovei.

This site is registered on wpml.org as a development site.