Atelierului de instruire în domeniul securității cibernetice și infrastructurii energetice critice

În perioada 27-29 martie, specialiștii de la Societatea pe Acțiuni “FEE-Nord” sunt încadrați activ în cadrul atelierului de instruire în domeniul securității cibernetice și infrastructurii energetice critice. Organizat de către Ministerul Energiei în colaborare cu Departamentul de Energie din SUA, evenimentul are drept scop consolidarea capacităților în identificarea și prevenirea atacurilor cibernetice.

Potrivit, Cristinei Pereteatcu, Secretară de stat, responsabilă de digitalizarea sectorului energetic, această inițiativă face parte din eforturile Ministerului Energie de a asigura securitatea infrastructurii energetice a Republicii Moldova și de a răspunde la amenințările cibernetice într-o manieră eficientă și proactivă.

„𝑆𝑐𝑜𝑝𝑢𝑙 𝑛𝑜𝑠𝑡𝑟𝑢 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑐𝑎 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑖𝑐𝑖𝑝𝑎𝑛𝑡̦𝑖𝑖 𝑠𝑎̆ 𝑑𝑜𝑏𝑎̂𝑛𝑑𝑒𝑎𝑠𝑐𝑎̆ 𝑐𝑢𝑛𝑜𝑠̦𝑡𝑖𝑛𝑡̦𝑒 𝑣𝑎𝑙𝑜𝑟𝑜𝑎𝑠𝑒 𝑠̦𝑖 𝑐𝑜𝑚𝑝𝑒𝑡𝑒𝑛𝑡̦𝑒 𝑟𝑒𝑙𝑒𝑣𝑎𝑛𝑡𝑒 𝑖̂𝑛 𝑔𝑒𝑠𝑡𝑖𝑜𝑛𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑠𝑒𝑐𝑢𝑟𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑖 𝑐𝑖𝑏𝑒𝑟𝑛𝑒𝑡𝑖𝑐𝑒 𝑖̂𝑛 𝑠𝑒𝑐𝑡𝑜𝑟𝑢𝑙 𝑒𝑛𝑒𝑟𝑔𝑒𝑡𝑖𝑐. 𝑀𝑢𝑛𝑐𝑖𝑛𝑑 𝑖̂𝑚𝑝𝑟𝑒𝑢𝑛𝑎̆, 𝑝𝑢𝑡𝑒𝑚 𝑓𝑎𝑐𝑒 𝑓𝑎𝑡̦𝑎̆ 𝑝𝑟𝑜𝑣𝑜𝑐𝑎̆𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑎𝑐𝑡𝑢𝑎𝑙𝑒 𝑠̦𝑖 𝑛𝑒 𝑝𝑢𝑡𝑒𝑚 𝑎𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎 𝑐𝑎̆ 𝑖𝑛𝑓𝑟𝑎𝑠𝑡𝑟𝑢𝑐𝑡𝑢𝑟𝑎 𝑒𝑛𝑒𝑟𝑔𝑒𝑡𝑖𝑐𝑎̆ 𝑎 𝑅𝑒𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑐𝑖𝑖 𝑀𝑜𝑙𝑑𝑜𝑣𝑎 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑖̂𝑛 𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎𝑛𝑡̦𝑎̆”, a menționat Cristina Pereteatcu.

În contextul sporirii amenințărilor cibernetice la adresa infrastructurii energetice ”FEE-Nord” SA pune un accent sporit pe dezvoltarea și formare profesională continuă pentru a spori igiena cibernetică a întreprinderii. Avem grijă să operăm într-un mediu tehnologic ce oferă atenție sporită modernizării și fortificării continue a capacităților tehnologice instituționale și securității cibernetice.

This site is registered on wpml.org as a development site.